Blog

12. maja 2017.

Šta raditi u Beogradu

Šta raditi u Beogradu

Ako ste u poseti Beograd vam želi pre svega, dragi prijatelji sa svih strana i iz celog sveta – Dobrodošlicu!

Retkost je pronaći tako toplu gostoljubivost kao u glavnom gradu Srbije. To će biti prva stvar koju ćete primetiti. Ne ustručavajte se da pitate za pomoć ili pravac i smer, građani najvećeg grada u Srbiji obasniće vam, kako znaju i umeju, čak i rukama i nogama. ☺ Baš kao i brand Kerefeke koji oslikava tradicionalni duh u kombinaciji s modernom umetnošću.

Prošetajte i ne zaobiđite pešačku zonu, ulicu Knez Mihajla, počevši sa statuom istoimenog vođe, orijentirom popularno zvanim “Konj“.

spomenik knez mihailo trg republike konj beograd

Put dalje vodi do najstarije atrakcije koju morate da posetitie mesto kao što je – Kalemegdanska tvrđava. Ova utvrđenje potiče još iz Keltskih vremena, nastavljajući svoju istoriju sa starim Rimljanima i Turcima. Danas je to predivan park s najboljom panoramom grada, reka Save i Dunava, kao i Novog Beograda. I tu, ponosno stoji spomenik “Pobednik“, zaštitnik Beograda. Ova zelena oaza još uvek je misteriozna i neistražena u potpunosti, s mnogim podzemnim hodnicima i katakombama. 

beogradski pobednik kalemegdan

Ne propustite ni jedinstveni ukus i miris espressa ili tradicionalne kafe u nekom od brojnih kafića. A kada ogladnite, idite u Skadarliju, najstariju boemsku četvrt punu restorana s ukusnom domaćom hranom. Ili se spustite do reke gde ćete uživati u svežoj ribi. Mora se posetiti i Ada, rečno ostrvo, koji se često naziva “Beogradskim morem”, gde možete naći osveženje tokom vrelih letnjih dana.

 

Postoji izobilje istorijskih mesta, zgrada i mnogih drugih atrakcija, kao i savremene arhitekture koje se “moraju videti”, kao što su Narodni muzej i susedno Narodno pozorište, Zemun, Studentski trg, Skupština, Hram Svetog Save i Stari dvor. A povrh svega, na obe strane reke nalaze se brojni parkovi, spomenici, muzeji i radnje. Monument na planini Avala i Avalski Toranj nude pogled na ceo grad.

U gradu Novaka Đokovića, među top stvarima „šta uraditi“ je i razvijen noćni život, po čemu je Beograd čuveno poznat. Beograd noću je zabavan i osećaj slobode i raznovrsnog saržaja neograničen.

ada more beograda

Uvek ćete se rado sećati iskustva Beograda i najverovatnije ćete opet doći i to zajedno s porodicom i prijateljima. Kerefeke lepe stvari i suveniri pomoći će vam da se setite i nadamo se – vratite.

Blog - Kerefeke , , ,
About kerefekeadmin

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Cart