Blog

23. januara 2016.

Kerefeke su lude za skijanjem

Da, baš kao što i sam naslov ovog blog posta kaže, mi u Kerefekama, svi, ali baš svi – ludi smo za skijanjem. To nam je u krvi. To nam je urođeno. To nam je odmalena.

Sve je počelo na Šari, na Brezovici. Tada smo mi bili klinci kao što su sada naši klinci, naše princeze i mangupi. Pravili smo svoje prve nespretne korake na snegu, spoticali se, padali, uporno pokušavali ponovo…

Pravili smo mi i Sneška Belića, sankali se, grudvali se, valjali u snegu… Ali ništa nije moglo da se meri sa skijama i sa tim ushićenjem i uzbuđenjem. Izvodili smo razne vragolije i ludorije, jednom rečju, izvodili smo kerefeke i postajali sve bolji i bolji. I možda je tu i počela cela priča ili bar utrla put nekim današnjim Kerefekama.

Odvažili smo se, osmelili, postali hrabri i ono najvažnije, postali jako, jako dobri u skijanju. I sada uživamo u tome.

Došla je zima, a mi smo joj se vrlo dugo radovali i isčekivali je. Ne kažemo da nam je ona omiljeno godišnje doba, jer ih sve podjednako volimo, ali nećemo ni da krijemo s kolikim nestrpljenjem i ustreptalošću smo je očekivali.

Postoji nešto posebno kada je zima u pitanju. Sneg, belina, pahuljice, sjaj i cakljenje. I zimski sportovi i ostale kerefeke koje možemo tada i samo tada da izvodimo. A jedna od njih je i skijanje. Kako nas budete pratili, videćete na našim fotkama koliko nam to znači. Kao i našim prijateljima, dragim drugarima Kerefekerima.

Iako je skijanje prvenstveno nastalo kao način transporta, odnosno kretanja po snegu, kroz 20. vek je preraslo u popularni način rekreacije i sport. A mi jesmo sportski tipovi, baš kao i mnogi od Vas, naših fanova. Osim skijanja na snegu, poznato je i skijanje na vodi, ali za tako nešto sačekaćemo da otopli. 🙂

Počeci skijanja se, prema nedavno pronađenim crtežima u pećinama otkrivenim nakon povlačenja lednjaka, vežu za lovce koje istoričari smeštaju u doba egipatskih faraona. Tehnike skijanja u to doba su najverojatnije ličile načinu skijanja koji danas nazivamo skijaškim trčanjem ili nordijskom skijaškom disciplinom. Mnogo je vrsta skijanja, i nijedna nam nije strana. A nije nam stran ni snowboard.

Skijanje je standardni olimpijski sport na zimskim Olimpijskim igrama. Jedva čekamo sledeće.

Kopaonik, popularni Kop, sada nam je druga kuća, a adrenalin samo navire. Bićemo pomalo bleskasti, pomalo šašavi, ali i neustrašivi, neki bi rekli ludi, a bićemo i vešti i brzi. I pomoćićemo i podmladku, našoj budućnosti da zavole i savladaju skijanje. Jer samo skijanje već jesu kerefeke za sebe.

Vi znate šta Vam je sve od opreme potrebno za ovaj sport i vid razonode, i potrebne su još samo neke sitnice i detalji, kao što su tople zimske Kerefeke kape da upotpune celu sliku i prizor.

Terene i staze odaberite sami i javite nam utiske, a i mi ćemo imati izveštaj o tome kako smo se proveli.

Nađite svoje mesto, skijajte i uživajte u zimskom raspustu i na zasluženom odmoru.

May The Kerefeke be with you!

Blog - Kerefeke , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
About kerefekeadmin

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.